Cik Ziela Suka Panda

Aktiviti 5 : Story Aku & Lagu
Thursday, 22 December 2011 | Thursday, December 22, 2011 | 10 comments



Saya join kali ini.. Tak boleh ketinggalan. Nasib baik sempat join.



Tolong abaikan wajahku di blogger card tu :D


follow & like penaja done :)


Lagu yang betul-betul beri maksud yang mendalam...humm..apa ye ?
Ada.. Satu lagu ni. Walaupon dari bahasa yang lain saya rasa memang menusuk kalbu la.. 
Tak percaya? Try dengar..


   Kiroro - Best Friend



Lagu ni pasal persahabatan. Mengingatkan  pada kawan-kawan saya..

Saya bagi lirik. Tapi dalam english subs

I don't have to worry anymore, cause you will be by my side when I cry
You always smile at me
I am blessed because you always shine before me
Things that we have missed hastily at time, that's the way it is
Faces that always being looked at
Forever hugging each other
Your smile has helped me endless time, you know
Thank you thank you Best Friend


These plenty happiness that I felt at this moment
All the friends that I have here, you the best present
I am blessed because you always be by our side
Surely things that I have accomplished here, those things too give me strength (change to strength)
Faces that always being looked at
Forever hugging each other
All of your smile has helped me endless time, you know
Thank you thank you Best Friend

Things that we have missed hastily at time, that's the way it is
Faces that always being looked at
Forever hugging each other
Your smile has helped me endless time, you know
Thank you thank you Best Friend

Always always always my Best Friend


Mendalamkan maksud lagu ni ? Betapa indahnya mempunyai seseorang sahabat sejati. Disaat mereka diperlukan untuk menghiburkan kita dikala diri terasa kesepian dan putus harapan. Keceriaan kawan saya boleh membuat saya melupakan masalah buat seketika. Walaupun kami berjauhan, kenangan pahit manis yang dibina bersama tidak akan saya lupakan. 


Bahagian inilah yang saya sangat suka

> Forever hugging each other <

  Bagi saya, sebagai sahabat kita haruslah sentiasa tolong-menolong disaat susah senang bersama. Jadilah pendengar dari hanya sekadar pandai bercerita. Pendengar kepada segala keluhan sahabat kita. Cubalah memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah bagi segala  rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian mereka. Hargailah mereka sebaik mungkin. Terfikirkah kita bila kita kehilangan dia. Adakah ada dia untuk menceriakan kita seperti hari-hari yang dilalui. Kita mungkin terfikir kehilangan dia, namun terfikirkah kita mampukah dia yang akan hadir seperti dia yang kita harapkan ?? Saya pon tak terfikir lagi. hikhok :D


"Sahabat...dalam beribu engkaulah yang aku pilih. Ku temui kesusahan dalam 
mencari seorang sahabat sepertimu .. Sahabat yang sejati "
Sahabat... I LOVE YOU Lah ~

p/s : Klik banner yang cantik dekat atas tu kalau nak join. Yang ade blogger card sahaja boleh join yer..Oke. tata | Happy Blogging~






Blog Archive